22/02/2018

Pool aastat pole näinud ! Pole hullu ! Nüüd tuleb pikem postitus 😊 Kõigepealt uudised endast: Olen käinud pool aastat koolis, hakkan korraldama järgmisest kuust eriliste laste vanematele niiöelda tutvumis ja tugiõhtuid. Käime kord kuus koos ja vahetame kuulumisi, nii ootan ! Lisaks koolile käin veel paar korda kuus tööl. Tegemisi jagub aga mulle meeldibki olla aktiivne ja tegeleda erinevate asjadega, kui saaksin sinna veel trenni, käsitöö ja raamatute lugemise ära mahutada, oleksin eriti rahul 😀
Villel läheb ka täitsa kenasti. Ta käib lasteaias, tal on imeline tugisisik, kes teeb temaga ägedaid asju. Nad on käinud kelgutamas ja uisutamas ja teinud palju muidki põnevadi asju ! Lisaks käime veel ujumas ja alates järgmisest kolmapäevast hakkame käima koos Villega liikumistrennis, mis on just mõeldud füüsilise erivajadusega lastele. Teen pilte ja jagan kogemusi blogis ka !
Ravimi osas oleme ootamislainel, Soome tegi detsembris otsuse, et seda ei võeta Soome. AGA vahepeal on Rootsi ja Norra otsustanud, et nad hakkavad andma ravimit alla 18 aastastele lastele. Ja Soome teeb ka uue otsuse nüüd märtsis, pöidlad peos, et Ville ja kõik muud, kes seda vajavad saaksid seda !
Mõned uued abivahendid oleme ka saanud ! Ratta ja seisulaua ! Nii äge ! Eelmine aasta kirjutasin ka, et saame ratta. Saimegi. Aga see polnud Villele siiski sobiv. Nüüd tuleb selline, mida ta kasutada saab.  Öö ortoosid ja soft- brace korsett ei ole enam nii ägedad aga peab nendega ka harjuma. Õnneks ortoosidega harjumine läks kiiresti. aga see korsett, no sellega läheb aega. Kahjuks peab seda kandma, sest Villel on tulnud skolioos. Lasime Villel ise värvi valida korsettile- selline see tuli- mõnus päikseline oranž ! Seda peab siis kandma istumisasendis, et selg ei vajuks kõveraks. Hetkel oleme poole tunniseid harjutamiseid teinud. Lasteaias ja kodus, Ville ei ole veel täielikult leppinud aga poole tunniseid kandmised on ära kannatanud 😏


Loodetavasti olen oma kirjutamis soone üles leidnud ja jätkan kirjutamist, endalgi hea hiljem meenutada, mida teinud oleme.
Ahjaa ujumisest tahtsin veel kirjutada, see on nii vahva ! Juhendaja arvab, et Ville vöiks tulevikus selili ujumise ära õppida ! Järgmine kord võtan fotoka kaasa !

No comments:

Post a Comment