30/05/2016

Lehmapiima vaba menüü !

Ma millegipärast arvasin, et lehmapiima vaba menüü planeerimine ja lehmapiima toodete asendamine on keeruline. Heh, ei ole ! Õnnestumine number üks: Villele maitseb mandlipiim ! Nii kummaline kui see ka pole siis Villele pole kunagi maitsenud lehmapiim ja keefirgi ei läinud peale. Vahel harva sõi kohupiima ja jogurtit aga vähe. Aga mandlipiim hakkas esimesest lonksust maitsema ! Tagantjärgi mõtlen, et huvitav kas ta keha ise tunnetas, et lehmapiima tooted pole nii kasulikud talle ?! Vaatsin, et päris palju kaltsiumit ja erinevaid b- rühma vitamiine on mandlipiimas, niiet hea valik Ville poolt !
Teine õnnestunud valik on kaerabaasil jogurtid. Ville on oma lemmikud banaani- maasika omad juba ära söönud seega teen pilti oma lemmikust kookos- laimi kaerajogurt, mmmm, nii hea !
Oleme see nädal veel testinud kaeravahukoort, violife leivamääret ja kaera toidukoort. Kõik tooted on söödud, seega pilti pole :D Vahukoor oli tekstuurilt natukene teistsugune ja maitse natuke harjumatu aga otseselt halb maitse ei olnud, harjumise asi vast. Pannkookide ja maasikatega, maitses siiski hästi ! Külmkapis on veel ootamas maitsestamata alpro jogurt, millest tahan teha mango- banaani- ingveri smootit. Pean üllatusega tõdema, et lehmapiima vaba toodete menüüd on üllatavalt lihtne planeerida ja võimalusi on palju. Putru teen näiteks mandlipiima ja veega. Lisandina marjad või puuvilja püree, lapsele maitseb hästi :)
Jätkame katsetamist ja erinevate alternatiivide avastamist ! Taimetoidu turg on kasvav niinimetatud trend, et neid leiab kaubandusest üha enam. See on ainult positiivne, saab toidulauda mitmekesisemaks muuta. Ville energiataset analüüsin paari nädala pärast, hetkel on veel raske kindlalt midagi väita. Natukene nagu tunduks lisajõudu aga see tunne võib ka sellest olla, et ma nii tahan ja ootan seda, et kujutan seda ette.
Muideks Salbumetoliga alustasime ka täna, selle toime on aeglane seega seda ma hakkan analüüsima poolaasta kaupa. Juhul kui kedagi huvitab siis siit saab Salbumetoli ja sma2 seost natuke uurida !

No comments:

Post a Comment