24/07/2016

Puhkuselainel !

Nii tore on vahelduseks maale tulla ja rutiinist välja saada. Ei pea mõtlema oma kohustustele. Lihtsalt olla ja nautida ilma, seltskonda ja väikest aiamaad ! Me oleme Villega peaaegu iga õhtu enne und aiamaal ühe tiiru teinud ja herneid ning tikreid nosimas käinud :)
Oleme teinud ühe Tallinna tiiru ja ülejäänud aja maal olnud, sest Villel tekkis nohu ja ei ole tahtnud teda viia pealinna. Aga meil siin maalgi on põnev ! Eile käisid meil külas väga vahvad külalised ! Nimelt on pisikesel eestimaal peaaegu sama vana poiss kui Ville ja sama diagnoosiga. Statistika järgi sünnib Eestis SMA diagnoosiga 1-2 last aastas ja eile said siis kokku 2014 aastal sündinud põnnid. Ma usun, et neist saavad head sõbrad ja nad teevad koos veel suuri tegusid !

Nii tore oli neid tegutsemas näha ! Ma loodan, et järgmine kord kui olen tulemas Eestisse siis me saame organiseerida uue kohtumise. Teatud mõttes teraapiline kohtumine oli, ma sain lõpuks ometi rääkida kellegagi, kellel on sama olukord ja kes on pidanud läbi elama sama emotsioonide virr-varri peale diagnoosi teada saamist. Ja kasulik oli vahetada kogemusi ja nippe, mida saaks teha, et poisse aidata ! Aeg läks lobisedes ja mängides nii ruttu, et päevast sai märkamatult õhtu ja külalised pidid kodutee ette võtma. Villel oli nii põnev päev, et see oli esimene kord kui ta jättis oma lõunaune vahele ! Tänu sellele vajus ta ööunne juba enne kaheksat ja magas hommikul üheksani välja !
Esimene puhkuse nädal hakkab igaljuhul läbi saama, teine on veel ees ! Päike võiks välja tulla, me tahaksime Villega natuke d- vitamiini koguda enne kui peame tagasi koju minema igapäeva rutiini- milleks on 2 korda päevas  seisulaual trenn ja iganädalane teraapia.

No comments:

Post a Comment